Otrzymasz dostęp do wersji testowej oraz panelu administratora Seduo – na 21 dni za darmo i bez zobowiązań. Chętnie zaprezentujemy Ci go również osobiście i doradzimy jak maksymalnie wykorzystać Seduo. Możesz do nas napisać lub zadzwonić.
7:01
Otrzymasz dostęp do wersji testowej oraz panelu administratora Seduo – na 21 dni za darmo i bez zobowiązań. Chętnie zaprezentujemy Ci go również osobiście i doradzimy jak maksymalnie wykorzystać Seduo. Możesz do nas napisać lub zadzwonić.
Przez kurs przeprowadzi Cię Agata Ziemnicka
Kurs proponuje spojrzenie na odżywianie jak na sposób wyrażenia szacunku do swojego ciała i odpowiedzenie na jego potrzeby. To nowe podejście, które pozwala na zdrowy tryb życia i pozyskanie energii do pracy, a także czerpanie przyjemności z jedzenia. Pełny opis
Kurs jest zaproszeniem do eksperymentowania z jedzeniem świadomym, do zobaczenia, na czym polega odżywianie, a nie tylko samo jedzenie. Otrzymacie informacje na temat tego, czego potrzebuje wasze ciało, jakie produkty i jakie składniki budują zdrowie konkretnych narządów czy układów, np. dla osoby, która jest często głodna – co syci najlepiej, a dla osoby zmęczonej – co pobudza i ożywia. Od teorii wyjdziemy do praktycznych wskazówek: jak zrobić, żeby naprawdę pić te 6–8 szklanek wody, jeść warzywa, które lubimy, na sztuki, a nie plastry, co podjadać podczas pracy, żeby nasycić i mózg, i kubeczki smakowe, a co najważniejsze – że to wszystko ma prowadzić do spokoju i dumy z siebie, a nie wyrzutów sumienia.
Moim celem jest pokazanie, że zmiany ku zdrowiu i dbaniu o siebie wymagają czasu, ale też organizacji i planu. Stare nawyki często nie skutkują, a nowe mogą wnieść solidną – zauważalną w brzuchu i na skórze – zmianę. Zajmiemy się dbaniem o ciało na poziomie praktycznym, teoretycznym, ale też emocjonalnym, bo najbardziej potrzebujemy solidnej motywacji.
Czego dowiecie się podczas kursu:
Do kogo jest skierowany kurs? Do tych, którzy:
Psycholog, dietetyk, trener
Agata Ziemnicka jest dietetyczką i psycholożką kliniczną. Zajmuje się edukacją żywieniową i psychologią jedzenia, czyli tym, jak zadbać o siebie poprzez jedzenie i zdrowy tryb życia. Prowadzi warsztaty psychologiczno-dietetyczne dla kobiet i konsultacje indywidualne. Specjalizuje się w zaburzeniach odżywiania. Pracuje z dziećmi i z ich rodzinami. Tworzy i prowadzi kompleksowe szkolenia z zakresu żywienia dla pracowników korporacyjnych oraz szkoli lekarzy z żywienia w chorobach dietozależnych. Współprowadziła program telewizyjny „Rewolucja na talerzu” oraz „Szczypta smaku” w TVN Style. Jest też współautorką dwóch książek kucharskich pod tymi samymi tytułami. Jest prezeską fundacji Kobiety bez diety, promującej zdrowy sposób odżywiania i zaprzestanie obsesji piękna i uprzedmiotowienia kobiet. Tam powstała wydana w 2020 roku książka „Kobiety bez diety”. Agata jest założycielką Healthy Workplace by Ziemnicka. To zespół zajmujący się tworzeniem kultury zdrowia w firmach.
Oceny mogą dodawać wyłącznie kursanci z potwierdzonym kontem
coś wspaniałego
“Wielka przyjemność to czytać;)“
Trudny, ale budujący w zmianach.
“Dziekuje! Jesli budujacy to najwazniejsze. Mam nadzieje, ze wprowadzanielementow troski o zdrowe jedzenie nie bedzie juz zupelnie trudne. A jesli bedzie, to uprzedzam ze to mija! I z malych krokow warto cieszyc sie najbarzdziej!“
Przydatny .
“Mam nadzieje ze wprowadzi dobre zmiany.“